Kadunvarsipysäköinti

Kadunvarsipysäköinti

Jyväs-Parkki hoitaa Jyväskylän keskustan useimmat kadunvarsipysäköintipaikat.

Kadunvarsipysäköinti on jaettu kahteen taksavyöhykkeeseen. Tarkat tiedot ja maksuautomaattien paikat näet Jyväskylän keskustan liikennekartasta.

Keski-Suomen Keskussairaalan ja Kyllön pysäköintipaikat

Katso Keski-Suomen Keskussairaalan pysäköintipaikat.

Katso Kyllön pysäköintipaikat ja Kyllön ajojärjestelyt.

Pysäköintituotteet

Tilaa ulkoalueiden pysäköintiluvat kätevästi tilauslomakkeellamme.

Huomioita

  • Matkakeskus: Saattopysäköinti, enintään 1 h (Taksavyöhyke 1)
  • Kyllössä kännykkämaksusovelluksista Moovy käytettävissä.

Käyttäessäsi EasyParkia tai ParkMania, tarkista aluekoodi pysäköintimittarin opasteesta. Automaattiseen sijaintitietoon perustuva koodin käyttö voi rajatapauksissa tuoda väärän alueen.

Vyöhykkeiden hinnat

Vyöhyke Maksullisuusaika 1. Tunti 2. Tunti 3. Tunti 4. Tunti Seur. tunnit á Vuorokausi á La vrk. Su vrk.
1. Vyöhyke Ark. 8–20, La 8–16 2 € 2 € 2 € 2 € 2 € 24 € 16 € -
2. Vyöhyke Ark. 8–18, La 8–16 2 € 1 € 1 € 1 € 0,5 € 8 € 7 € -
P2 ulkoalue 24 h 1 € 1 € 1 € 1 € 1 € 10 € 10 € 10 €
Sairaala (Punainen) Ma–su 7–21 2 € 2 € 2 € 2 € 2 € 28 € 28 € 28 €
Sairaala (Sininen) Ma–su 7–21 1 € 1 € 0,5 € 0,5 € 0,5 € 7 € 7 € 7 €
Sairaala (Vihreä) Ma–su 7–21 1 € 1 € 0,5 € 0,5 € 0,5 € 3 € 3 € 3 €
Kyllö
(Kännykkämaksusovelluksista Moovy käytettävissä.)
24 h 1 € 1 € 1 € 0,5 € 0,5 € 7 € 5 € 1 €
Jyväskylän Kangas 24 h 1 € 1 € 1 € 1 € 1 € 12 € 12 € 12 €

Maksutavat

Kaikki pysäköintihintamme sisältävät ALV:n 24 %

Kolikot ja kortit

Kolikot 20 c, 50 c, 1 €, 2 €. Lisäksi osassa kadunvarsiautomaatteja on mahdollista maksaa sirullisella pankki- tai luottokortilla.

Kuukausi- ja vuosikorttien hinnat

Invapysäköinti

Tieliikennelain mukaisesti pysäköinti voimassa olevan invaluvan omistajille on maksutonta julkisten alueiden kadunvarsien pysäköintipaikoilla. Muista pitää invalupa näkyvällä paikalla! P-taloissa pysäköidään normaalihinnaston mukaisesti.

Moovy

Pysäköintiä helpottava ja nopeuttava Moovy-sovellus on otettu käyttöön Jyväskylässä Jyväs-Parkin pysäköintikohteissa sekä kadunvarsipysäköinnissä. Nyt yhdellä puhelimeen ladattavalla sovelluksella voi hallinnoida kaikkia pysäköintitapoja.

Palvelua on helppo käyttää. Sovellukseen kirjaudutaan asiakkaaksi puhelinnumerolla. Sovellukseen lisätään vielä auton/autojen rekisteritunnukset sekä maksukorttitiedot. Ajettaessa pysäköintitaloon kamerajärjestelmä tunnistaa auton rekisterikilven ja pysäköinti käynnistyy. Lipuketta ei enää tarvita, mikä vähentää pysäköinnin ympäristökuormaa huomattavasti. Kun auto ajetaan ulos, puomi aukeaa automaattisesti ja pysäköinti loppuu. Sovellus näyttää reaaliaikaisesti pysäköintiajan, ja veloittaa maksut jälkikäteen käyttäjän ilmoittamalta maksukortilta.

Kadunvarsipysäköinnissä sovellus tunnistaa puhelimen GPS-paikannuksen avulla, mille pysäköintivyöhykkeelle auto on pysäköitynä. Pysäköintiajan voi valita itse ja sitä voi myös lyhentää tai pidentää tarpeen mukaan.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Android- ja iOS-puhelimiin. Moovyn palvelumaksu on 0,49€/pysäköinti, kuitenkin enintään 4,95 euroa kuukaudessa.

Easy Park

Nopein ja helpoin tapa pysäköidä lähes 1000 kaupungissa ympäri Eurooppaa. EasyPark-pysäköintisovelluksella voit maksaa, aloittaa, jatkaa ja lopettaa pysäköinnin, sekä löytää vapaan parkkipaikan tekoälyyn perustuvan FIND-navigaattorin avulla. EasyPark-sovellus kattaa 100%:sesti kadunvarsipysäköinnin Suomen kaupungeissa ja useita satoja yksityisiä pysäköintialueita sekä halleja.

Kuinka EasyPark toimii, lataa PDF.

Lue lisää EasyParkin nettisivuilta.

ParkMan

ParkMan on yhteisöpohjainen pysäköintisovellus. Sovelluksessa näet muiden käyttäjien ilmoittamat vapaat parkkiruudut sijaintisi perusteella, reaaliajassa. Kun lopetat pysäköinnin, veloitus päättyy. Maksat vain käyttämistäsi minuuteista, vaikka olisitkin valinnut pidemmän ajan aloittaessasi pysäköinnin.

Kuinka ParkMan toimii, lataa PDF.

Lue käytöstä lisää ParkManin sivuilta.