Oletko koskaan pysähtynyt katsomaan pysäköintitalojen arkkitehtuuria? Miettinyt, miksi talot ovat juuri sellaisia kuin ovat? Pohtinut ovenkahvoja tai metallirakenteita? Harva varmastikaan on, ja usein ympärille katsomisen sijaan kiiruhdamme eteenpäin sen enempää asiaa ajattelematta.

Pysäköintitalot ovat kuitenkin paljon muutakin kuin betonisia möhkäleitä, jonne viemme automme päivähoitoon. Niiden sisään mahtuu karua kauneutta, funktionaalista toimivuutta ja yllättäviäkin elementtejä. Arkkitehtuurin rooli pysäköintitalojen rakentamisessa on suuri ja suunnittelua ohjaa rakentamista koskevat määräykset, ohjeet ja vaatimukset.

Arkkitehtuuri ilmentää usein myös aikakautensa tyylisuuntia. Se näkyy esimerkiksi muotokielessä, materiaaleissa ja väreissä luoden omaleimaisen tunnelman kuhunkin pysäköintitaloon. Parkkitehtuurin tärkein tehtävä on kuitenkin rakentaa toimivia, palvelevia ja karun esteettisiä pysäköintitaloja, joissa ihmisten ja autojen turvallisuus on parhaiten otettu huomioon.

Parkkitehtuuri-kilpailu

Koska parkkitehtuuri on iso osa pysäköinnin sujuvuutta ja estetiikkaa, Jyväs-Parkki järjestää kesäkuussa 2018 Parkkitehtuuri-kilpailun, jossa tuodaan esiin eri pysäköintitalojen arkkitehtuuria. Sinun tehtävänäsi on yhdistää yhdeksän pysäköintitalon kuvat ja nimet yhteen.

Osallistu kilpailuun

Yhdistä yhdeksän pysäköintitalon kuvat ja nimet toisiinsa. Jätä myös yhteystietosi, niin olet mukana arvonnassa. Arvomme kaikkien oikein vastanneiden kesken 100 € arvoisen pysäköintirahakortin, joka käy kaikkiin Jyväs-Parkin pysäköintitaloihin. Kilpailuaika 1.6.- 27.7. Voittaja saa tiedon henkilökohtaisesti sekä Jyväs-Parkin Facebook -sivuilla elokuun 2018 aikana. Yhteystietoja ei luovuteta eteenpäin, eikä niitä käytetä muuhun kuin voittajan tavoittamiseen.

Valitse numeroa vastaava parkkitalo:

Osallistu paperilomakkeella

Voit myös osallistua kisaan täyttämällä oheisen lomakkeen ja toimittamalla sen Jyväs-Parkin palvelupisteeseen osoitteeseen Väinönkatu 8. (avoinna ma-to klo 8 - 16:30, pe 8 - 14:30)

Lataa PDF-lomake